Wie zijn wij?

Judo is een Olympische vechtsport, waar het op aan komt de tegenstander op een technisch juiste manier op de mat te werpen, een bepaalde tijd in een houdgreep te houden, te wurgen of te klemmen. Het is een sport waarbij zowel lichaam als geest ontwikkeld worden.

 

Onze judoka's ontmoeten elkaar op de tatami in de vernieuwde dojo (oefenzaal - mattenzaal) van het sportcentrum De Groene Meersen te Zedelgem.

In onze club kan men terecht vanaf de leeftijd van 5 jaar. Onze lesgevers zorgen voor aangepaste oefeningen die het kind zullen helpen zich harmonieus te ontwikkelen. Ook voor volwassenen is deze veelzijdige sport een uitstekend middel om voor de nodige ontspanning te zorgen. Er wordt steeds gewerkt in kleine groepen (volgens graad en leeftijd), zodat iedere judoka de training maximaal kan benutten.

 

We zijn een club waar de sport zowel op een recreatieve als op een competitieve manier beoefend wordt. Het karakter van onze sport vraagt om een uitgesproken sfeer: de eerbied voor de tegenstander staat centraal, wat tot uiting komt in de groet. Fair-play en hoffelijkheid zijn belangrijke begrippen in de judo.